Viikonlopun saldoon tuli jopa yksi tuhottu Palmakerä... ei olis enää kuin viisi jäljellä. Tällaista sain aikaan:

817920.jpg

Palmatossut, oma malli
Koko n. 39
Lanka: Novita Palma (50g) ja Kotiväki
Puikot: 4 pyörö ja sukkapuikot
Koristeet Tiimarista, kestänee kuitenkin kauemmin kuin tossut

Ohjeentynkää, jos jollakulla muullakin sattuu olemaan hutiostoksena vastaavaa lankaa kaapissa.

Palmatossut

Luo Palmalla ja Kotiväellä yhdessä 40s, Kotiväkeä kannattaa jättää hännäksi reilumpi pätkä, sillä voi yhdistää takasauman. Neulo sileää 14 cm. Päätä molemmista reunoista joka toinen kerros 4x1s. Työssä on nyt 32s. Siirrä silmukat sukkapuikoille ja neulo sileää, kunnes pikkuvarvas peittyy. Neulo jokaisen puikon lopussa 2s yhteen, kunnes työssä on jäljellä 8s. Päättele vetämällä Kotiväki-lanka silmukoiden läpi. Yhdistä takasauma. Päättele langat. Kiinnitä koristeet.

Mulla oli ajatuksena tehdä näistä ensin possutossut, taakse virkattu saparo ym, mutta Tiimarissa piipahtaessani mukaan tarttui kivoja ruusukoristeita. Ehkä seuraavaksi teen sitten ne possutossut. Jalassa noi tossut tuntui mukavilta, eivät varmaankaan kestä kovassa käytössä, mutta saunanjälkeissohvallalöhöilyyn omiaan. Saattavat löytyä sitten pukinkontista jouluna.

Mittumaarin värjäyskin onnistui ihan ok, täytyy myöntää että olin kyllä kylmä rinki p****en ympärillä lyödessäni puuvillaisen pitsihuivin pyörimään koneeseen  85 asteen ohjelmaan.  Ties mikä postimerkki sieltä putkahtaisi  lopuksi esiin. Ainoastaan päättelyreuna oli hieman liian kireä pesun jälkeen, johtui varmaan siitä, että itse pitsiosuus hieman levähti pesussa. Ei paljon, mitat ennen pesua olivat  160x80cm ja pesun jälkeen 170x85cm. Vaikka pingoitin huivin kirjaimellisesti soimaan, reunukseen ei tullut niin selkeää aaltokuviota kuin olisin toivonut. Joten muistiin: Ensi kerralla päätellään sitten tooosi löysästi!

818025.jpg

Mittumaari, Ullasta
Lanka: Marks&Kattens Budget 103, valkoinen. Kulutus 120g
Puikot: 5 pyörö
Värjäykseen Nitor, sävy 41
Lopullinen koko 170x85cm