EDIT: uusi pohja Tiialta, Sivujen Pohjalta.

Neulevuosi 2008 tuli nyt virallisesti avatuksi, kera huimien grammojen.

1212810.jpg

Swallowtail Shawl
Lanka: Titan Wool Merinos Extra, n. 20 g
Puikot: 3mm pitsiaddit
Koko: 65cm x 130cm (tää menee pikkutytölle)
Muutoksia ohjeeseen: edellisellä kerralla kun tein SS:n, sain totaalisen tarpeekseni niistä nypyistä. 5 nurin yhteen ei ole mitenkään miellyttävää millään tekniikalla, etenkään toistettuna reilut 200 kertaa. Joten kaivoin varastosta Helmimeren mattakullan värisiä 8/0 helmiä ja kiinnitin ne virkkuukoukkusysteemillä nyppyjen paikalle. Hidasta sekin oli, mutta tykkään lopputuloksesta paljon! Lisäksi kiinnitin helmiä vielä päättelykerroksella tuonne 'aallonharjoille'. Helminensä koko huivi painaa ruhtinaaliset 25 g...
1212834.jpg

Varsin epätarkka kuva, josta käy kuitenkin ilmi noiden helmien sijoittelu.

Musta jotenkin tuntuu, että ellei helmikuun lankahamstereihin tule jotakin metrisarjaa, mä olen jo tuomittu olemaan viimeinen. Joudun siis miettimään tapojeni vastaista lähestymistapaa asiaan.

Ilmottauduin mukaan Salaiseen Neuleystävään, syksyn kierros jäikin väliin kun olin matti myöhäinen ilmottautumiseni kanssa. Nyt olin hyvissä ajoissa liikkellä ja saan alkaa jännäämään, minne päin voin yllätyksiä lähettää.

Sunnuntaina kävin seuraamassa Arjan ja Aguan langanvärjäyspuuhia. Arjalla on ainakin kuvia upean värisistä langoista, suosikkini on ehdottomasti ällökeltaisesta upean suklaanruskeaksi muuttunut Silvia.

Hankin muuten uuden leikkikalun: aslkelmittarin! Ihan mielenkiintoista katsoa, kuinka paljon sitä tulee käveltyä päivän mittaan. Luulen, että jo töissä tulee kevyesti 10 000 askelta täyteen, mutta katsotaan huomenna miten tarkkaan osun arviossani.

ps. mitä voi tehdä parittomille villasukille? voiko tehdä muuta kuin ottaa itseään niskasta kiinni ja neuloa niille parit?

pps.  tänään tuli lasten päiväkodista varoituslappu: TÄITÄ liikenteessä! AAARGH! arvaatkaapa vaan alkoiko heti syyhyttämään joka puolelta... ymmärtääkseni noita täiepidemioita on kyllä lähes joka päiväkodissa ja koulussa, mutta ei silti yhtään innostaisi alkaa siihen tolkuttomaan siivous/desinfiointipuuhaan... tarttuuko täit kissoihin? ovatko langatkaan turvassa?