Sain tuossa viikonloppuna pihatöiden välissä valmiiksi pitsisukat. Ruskeaa Nalle-lankaa on kertynyt nurkkiin peräti 450g, ja sukkia siitä olisi tarkoitus. Koska ihan perusvillasukat tylsähköstä yksivärisestä langasta ovat äärimmäisen yksitoikkoiset neuloa, niin piti keksiä näihin joku juju. Taakse tuli sitten mielestäni tosi kaunista valepalmikkojoustinta ja eteen tyttären palmikkoneuleesta tuttua mallineuletta. Kantapäästä tein Ullasta tutun Ranskalaisen kantapään ja kärkikavennus on säteittäinen. Ajattelin laittaa tähän hieman tarkemmat speksit mallineulekaavioineen, jos joku kenties sattuisi tykkäämään. Minä tykkäsin, samoin äitini, joka meinasi napata sukat matkaansa ennenkuin ehdin niistä edes napata kuvaa todistusaineistoksi.

519004.jpg
(voih, ruokottoman huono kuva... sarjassamme: ota kirkkaalla auringonpaisteella kännykkäkameralla kuva ruskeasta sukasta, assistentit 8kk ja 3v8kk auttaa.)

Lanka: Novita Nalle ruskea, noin 100g (en omista vaakaa)
Puikot: 3,5 bambusukkikset
Tiheys: 22s ja 32r/10 cm
Koko: Reilu naisen koko, n. 40

Luo 56s, jaa ne puikoille seuraavasti: 14-13-15-14. Aloita mallineuleet niin, että neulot I ja IV puikoilla valapalmikkojoustinta ja II ja III puikoilla palmikkoneuleen mallikuviota. Toista etuosan mallikuviota haluamasi määrä, näissä sukissa toistoja 5 kpl.  Jätä  etuosan silmukat odottamaan ja neulo kantapää  (mallisukissa Ranskalainen kantapää ). Neulottuasi kantapään, poimi kantalapun reunasta silmukat neuloen ja neulo yksi kerros kaikilla neljällä puikolla, itse neulon reikien välttämiseksi poimitut silmukat ensimmäisellä kerroksella kiertäen.

Jatka etuosan mallineuletta II ja III puikoilla, kavenna I ja IV puikkojen ylimääräisiä silmukoita joka toisella kerroksella pois, I puikolla kaksi puikon viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja IV puikolla kaksi puikon ensimmäistä silmukkaa takareunoista yhteen. Jatka kunnes I ja IV puikoilla on jäljellä 14 silmukkaa kummallakin.

Neulo teräosaa kunnes pikkuvarvas peittyy (mallisukissa 7 mallikuvion toistoa). Siirrä III puikolta ensimmäinen silmukka II puikolle, että saat molemmille tasaluvun 14 silmukkaa/ puikko. Jatka sileää neuletta ja tee sädekavennus.

Etuosan mallineulekuvio:

-

-










-

-



-

-










-

-

-

-

 I




o





-

-

o

/

-

-




o





/

-

-

--

-










-

-



-

-










-

-

-

-


 I





o



-

-

/

o

-

-



o





/


-

-

-

-










-

-



-

-










-

-

-

-



 I





o


-

-

o

/

-

-


o





/



-

-

-

-










-

-



-

-










-

-

-

-




 I





o

-

-

/

o

-

-

o





/




-

-



Valejoustimen mallikuvio:

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-

o

/

-

-

o

/

-

-

O

/

-

-

O

/

-

-

O

/

-

-

O

/

-

-

O

/

-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-

-



-



Merkkien selitykset:

Tyhjä ruutu: neulo oikein
- : neulo nurin
o : langankierto
/ : kaksi silmukkaa oikein yhteen
I : kaksi silmukkaa ylivetäen (tai takareunoista) oikein yhteen

Kaavioita luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. Kaikki kerrokset on merkitty kaavioon.

Jos ohjeesta löytyy kummallisuuksia/ selkeitä virheitä niin kommentoi ihmeessä. Osaan sitten korjata. Hauskoja neulehetkiä!

P.S. Äiti ja tytär kiittävät ihanista kommenteista! Kiitos kaikille!

Edit: Toivottavasti noista kaavioista saa selvää... en ole niitä juuri ennen tehnyt eikä niistä tullut ihan sellaiset kuin ajattelin. En ala säätää, ens kerralla paremmin.