Tänään kun saavuin kotiin kerrassaan raivostuttavan työpäivän jälkeen, postilaatikossa odotti iloinen yllätys: Sny:ni oli laittanut minulle paketin! Osoitin huomattavaa mielenlujuutta enkä raastanut pakettia saman tien auki raivotautisen näädän lailla, vaan vaihdoin ensin vaatteet mukavampiin, keitin kahvit ja vasta sitten avasin paketin. Sieltä löytyi minulle mieluista Kitten Mohairia vaaleanpunaisena ja ruskeana, aina hyödyllisiä sinivalkoisia silmukkamerkkejä ja suklaata (nam!). Lisäksi paketissa oli huiviohje, jota pitää varmasti kokeilla! Kiitos kovasti, paketti piristi mukavasti päivää!

1313686.jpg

Vaikka en ole viime aikoina juurikaan päivittänyt, puikot ovat kuitenkin olleet töissä. Annelta ostamastani vironvillasta syntyi Minttumaari (jo kolmas, ohje on mukava ja helppo, lopputulos kuitenkin näyttävä) ja eräästä muinaslangasta (Rondo Vilpoinen Villa) valmistui Icarus. M&K Naturasta neuloin Jacques Cousteau-pipon. Pipo pääsi omaan käyttöön, huivit lähtivät jo maailmalle... Icarus lahjaksi ja Minttumaari oravannahkoina, vaihdossa tuli lapsenhoitoa. Langankulutus pipoon oli 80g, Icarukseen 160g ja Minttumaariin ehkä 160g, en muistanut punnita. Muista neulomuksista voin vain sanoa että tökkii tökkii... olen yrittänyt kaivaa esiin jotain selkärangan tapaista ja olla aloittamatta uusia töitä ennenkuin keskeneräisten läjä edes hieman pienenee (edes tilaustöiden osalta, huoks). Samoin olen hillinnyt langasostohimoani, vaikka lähipiiri esittelee blogeissaan toinen toistaan ihanampia lankoja... pakkosaadakohtamunkin!

Muitakin kädentaitoja täällä on harrastettu: on revitty tapettia, paklattu, hiottu, maalattu, ruuvattu, käännetty ja väännetty, tursotettu silikonia, asennettu keittiöön uudet työtasot, liesi ja jääkaappipakastin, vielä pitäisi kiuas asentaa... pientä pintaremonttia siis. Mies maalailee vielä viimeisiä listoja, mä pakenin koneelle. Oikeastaan en ole henk.kohtaisesti suuremmin osallistunut kuin makutuomarin ominaisuudessa, mutta voin kertoa että on täysi työ pitää kahden innokkaan pikku apulaisen sormet pois avonaisista pistorasioista ja maalipurkeista. Lopputulos kuitenkin on hyvä, ja valmistui juuri aikataulussa... huomenna saapuu asunnonvälittäjä ottamaan valokuvia. Uutta asuntoa ei ole vielä löytynyt... tuntuu olevan mahdoton yhtälö löytää järkevän hintainen ja kokoinen asunto ihmisten ilmoilta- ja vielä mahdottomammaksi homma tulee siinä vaiheessa jos haljenneet perustukset, homeen haju, kellariin tulviva vesi tai tontin nurkalta menevä junanrata sattuvat haittaamaan. ARGH. Onneksi meillä ei ole mikään tulipalokiire muuttaa, lisätila olisi kuitenkin tarpeen.

Loppuun vielä (huono) kuva huiveista... todistusaineistoa nääs. Vasemmalla Minttumaari, oikealla Icarus.

1313753.jpg